Ahad, 1 September 2013


Roti Tampal

Cara Penyediaannya
  • Roti tampal daging dilakukan setelah kedua2 belah roti tersebut separuh masak seterusnya dengan menyapu terlebih dahulu bahagian tersebut dengan 2 butir telor yang telah dipukul rata.
  • Setelah itu taburkan ramuan daging cincang, bawang dipotong dadu, lada hijau yang telah dipotong halus.
  • Apabila  hampir masak sapukan sekali lagi dengan telor kemudian lipatkan bahagian tersebut
  • Setelah masak roti tampal tersebut bolehlah dipotong 2 atau dipotong dipotong 4 bahagian secara serong serta sedia untuk dihidangkan  
Cara Penyedian Ramuan Daging Cincang

  • 100 g daging cincang
  • 2 biji ubi kentang
  • 1 sudu rempah kari dan 1/2 sudu kecil ketumbar serbuk              
  • 1/2 biji bawang besar dipotong dadu
  • 1 ulas bawang putih
  • daun sup
  • minyak sapi ghee
  • 2 sudu kecil garam

  • Dihidangkan bersama Sos Tomato

    "Selamat Mencuba"

    Tiada ulasan:

    Catat Ulasan